Trip to Paris. Ziua 7 – Madame, madame…

Am ales să petrecem ultimele două zile în Paris cât mai autentic. Mai ales azi, care a fost un fel de zi obişnuită din viaţa unui parizian, numai că fără muncă sau alte lucruri stresante. Doar plimbat, stat în parc, glumit cu oamenii cu care am intrat în contact – de la ospătar la femeia care-ţi vinde cel mai recent număr din ELLE. După ce ne-am luat croissante de la Du Pain et des Idées, o brutărie cochetă şi tentantă pe care o aveam pe listă dinainte să ajungem aici, le-am mâncat stând pe malul Canalului Saint-Martin, sub soarele sfios de septembrie. Apoi am luat-o la pas fără ţintă fixă, pe străduţe, şi am urmărit cum bilele metalice de pétanque animă spiritele într-un parc din zona République.

Mai târziu ne-am adăpostit de ploaie într-o braserie simpatică, adulmecând aburii de ceai verde de iasomie şi mirosul de ziar proaspăt tipărit al numărului de azi din Le Parisien, alături de suplimentul de weekend. Le-am răsfoit cu poftă, am citit titlurile pe diagonală şi m-am gândit cum o să-mi amintească fiecare filă despre timpul minunat petrecut aici, în inima Parisului. Am aşteptat ploaia să treacă, ne-am gândit cum va fi când ne întoarcem, ce urmează să schimb, ce rămâne la fel de bun şi frumos. E bine când ai timp să-ţi asculţi toate gândurile şi să simţi cum toate sunt senine ca o zi cu ploaie măruntă, soare, puţin de vânt, cu tot ce-i trebuie.

Am fost toată un zâmbet zilele astea, fiindcă de mult nu am mai avut o săptămână atât de obositor de fericită. M-a distrat foarte mult accentul căpătat de Ştefan după doar 7 zile petrecute în Franţa. De fiecare dată când mă apropiam de vreun magazin de haine, chioşc de ziare, boutique de suveniruri, orice presupunea bani cheltuiţi, îl auzeam în urma mea, aproape oftând: Madame, madame… 😀 Nu mai zic azi, când eram la metrou şi planificam pe ce magistrală trebuie s-o luăm ca să ajungem la brutăria Du Pain et des Idées şi, de acolo, nicăieri în altă parte decât pe Canal Saint-Mârtan! :))))

Nu-mi vine să cred că mâine dimineaţă chiar o să plecăm de-aici. Îmi beam ceaiul de iasomie şi mă alintam la Ştefan.

 

– N-am apucat să văd Musée Rodin, în roată nu m-am dat…

– Lasă, fată, abia ai motiv să te întorci.

– Am un milion de motive să mă întorc, iub. 🙂

 

Cam aşa a fost în Parisul nostru de vis. Nu se putea mai frumos, şi o spunem cu toată sinceritatea. Mai urmează multe poveşti inspirate de zilele astea, mai am să vă spun întâmplările din penultima zi, plină de soare şi Moda străzii şi înălţimi pariziene. Vin toate, cu tot dragul.

À bientôt, Paris. Tu me manques déjà. 

paris

paris-2

paris-3

paris-4

paris-5

paris-6

paris-7

paris-8

paris-9

paris-10

Corina Zorzor

Street photography freshly made in Bucharest and above.

Related Posts
trip to paris ar 2 1
trip to paris 2