Episod cu liceeni îndrăgostiți la 40+

[țțțțțțțocc!]

… hâ-hâ-hâ!…

[țțoc!]

…gălușcă mică! 

O ploaie de pupici se revarsă la mai puțin de un metru distanță, pe cele două scaune de tren din fața noastră. Gigel și Gigica, pe numele lor de scenă, sunt trecuți de 40 ani și teribil de amorezați, și au acum, pe drumul spre Constanța, cea de-a treia întâlnire a lor, în spatele liceului, combinată cu un chiul cu emoții.

Ea se fâstâcește, el e nesătul după încă un sărut și nu știe cum s-o mai înghesuie. Are o burtă generoasă, ce-i acoperă bine de tot cureaua, și o pată lungă de cafea pe bluză. E grizonat și dinții îi sunt semănați răzleț, însă privirea lui năstrușnică face toți banii. Doamna lui chicotește ca o vrăbiuță, se face că-l potolește, dar e la fel de nerăbdătoare ca el să-i rupă hainele. Ea aduce a învățătoare de provincie cu pretenții mari. Butonează din când în când telefonul și se joacă Candy Crush când se plictisește.

După ce aruncă telefonul de la unul la altul ca pe un cărbune încins, ea-și ia inima-n dinți și o sună pe maică-sa. Îi spune că au ajuns, deși suntem abia la Cernavodă. „De ce m-ai pus s-o mint pe mami?”, zice, cu un ton alintat. Apoi se hlizesc amândoi de ispravă și se mai țucă de câteva ori.

Moși tineri

În timpul acesta, eu-s prinsă printre cuvintele unei scriitoare care zice frumos despre creativitate. Alături e băiatul, cufundat și el într-o carte despre web design. E un moment din acela de intimitate distantă, când îmi țin capul pe umărul lui și ne e tare bine. Mai tresar, îi mai citesc câte-un paragraf care mi se pare interesant, mai râdem, mai schimbăm păreri. Moși în toată regula. Pe fundal se aud râsetele înfundate ale acestor liceeni trecuți de vârsta de mijloc.

O înghioldește printre coaste și ea râde subțire, puțin rușinată. Deși citesc și e chiar interesant, observ cum mâna lui muncită alunecă printre picioarele ei.

„ Nu fi nebun!”

Îi acoperă mâna cu poșeta și dă să-l potolească, așa că decide s-o facă printr-o mângâiere lungă de la genunchi în sus, de începe omul să necheze fericit și s-o strângă în brațe.

De partea cealaltă a scaunelor se aude doar sunetul insesizabil al câte unei file date de la dreapta la stânga. Moși, v-am zis.

sursă foto

Corina Zorzor

Street photography freshly made in Bucharest and above.

Related Posts