Cum arată cele mai fericite zile de vară

zile de vară

Una dintre cele mai frumoase zile ale verii este duminica (sau lunea, uneori) în care aștept bâțâind din picior să se copieze fotografiile de la mare de pe cardul aparatului foto în laptop. Sunt fotografiile acelea numeroase și atât de așteptate tot anul, făcute cel mai adesea în câteva zile de vară petrecute pe fugă, acasă, însă trăite la maximum.

Acolo, în toți acei pixeli a peste 500 de fotografii, sunt îngrămădite toate bucuriile noastre – bucuria de a petrece câteva zile de vară la mare, fericirea enormă de a mai vedea încă o dată soarele răsărind din mare, pupicii și îmbrățișările în lumina blândă a soarelui de șase dimineața. Aseară am descărcat fotografiile în folderul care acum se numește „25 iulie 2015 – La mare” și m-am gândit să vă spun cum a apărut acest obicei aducător de fericire.

Opt ani de fotografii pe plajă 

A devenit deja o tradiție. Sunt opt ani de când eu și Habiba facem fotografii pe plajă, cu rigurozitate, în fiecare iulie. E ritualul nostru din fiecare vară, pentru care ne gândim la ținute, props-uri, baldachine cât mai frumoase pe post de decor, tot tacâmul. În cei opt ani am schimbat nu mai puțin de patru aparate foto, nu-mai-știu câte ii și bluze diafane și multe priviri de-o parte și de cealaltă a obiectivului. La început nu știam noi foarte bine cum stă treaba cu momentul zilei cel mai potrivit pentru fotografii, așa că le făceam seara, la apus. Nu era chiar ce voiam, fiindcă încă erau destui oameni care se plimbau și intrau în cadrele noastre, dar parcă ne era urât să venim pe plajă cu noaptea în cap. Alte variante erau excluse, fiindcă nu ne plăcea nicicum lumina crudă a amiezii.

Treptat am descoperit ce magie se întâmplă de fapt pe plajă, odată cu răsăritul. Nisipul și apa, până atunci înfundate într-o lumină glacială, se dezmorțesc ușor-ușor începând cu 5.30, când se ivește soarele. Aerul se încălzește, lumea începe să apară în peisaj, însă doar răzleț – sunt fie petrecăreți cu ochi tulburi, fie bătrânei veniți să facă mișcare, fie…noi, ăștia romantici, care vrem neapărat să înmagazinăm în fotografii cel puțin un răsărit al fiecărei veri. În liceu eram numai noi două, acum suntem patru, fiindcă băieții nu pot lipsi de la aceste ședințe foto. Mereu sunt soldate cu priviri rugătoare (din partea lor) să rămânem acasă și să dormim până mai târziu (în loc să ne trezim la 5 într-o zi de weekend) și mereu ajung amândoi să spună că a meritat osteneala, fiindcă pozele au ieșit într-un mare fel! Știm eu cu Habiba ce știm 😀

Șiii acum pozele! Așa a arătat weekend-ul nostru de vis la mare, într-o dimineață de sâmbătă, la prima oră:

zile de vară 10

zile de vară 9

zile de vară 8

zile de vară 7

zile de vară 6

zile de vară 5

zile de vară 4

zile de vară 3

zile de vară 2

zile de vară 1

Article Tags : , , , ,
Corina Zorzor

Street photography freshly made in Bucharest and above.

Related Posts