Ce ai face pentru o sâmbătă complet liberă?

Nu știu despre voi, dar eu tânjesc după zile pe care să le umplu numai de ce vreau eu, când vreau eu. Să le umplu cu uitat pe pereți sau cu gândit la cum o să-mi decorez apartamentul peste ceva timp. Simt deseori nevoia să am mintea ocupată numai de gânduri simple, ușoare, libere, care mă fac atât de fericită.

Și-apoi, sunt atâtea alte lucruri de făcut la fel de firești pentru o zi liberă. Cum ar fi să mă trezesc pe la 9 și jumătate, cu oasele odihnite și ochii înecați de vise, și să-mi torn lapte rece într-o cană albă, cu scoici, într-o dimineață cu 30 de grade.

Așa a fost azi. Simplu și răcoritor. Bineînțeles că am plusat pentru că, în sufletul meu, fericirea fără glucide e incompletă. Așa că am întins unt pe o felie de pâine coaptă  și-am uns-o apoi cu dulceață pufoasă de caise. Dezmăț al papilelor gustative, în vârful patului, cu Ellie Goulding pe fundal!

sambata-libera-1

Și-acum revin la întrebarea din titlu, fiindcă totul are un preț, nu-i așa? Deci, ce ai face pentru o sâmbătă complet liberă? Nu te întreb cum ți-ai petrece o astfel de zi liberă, pentru că sunt sigură că imaginația poate ajunge departe când vine vorba de relaxare și de trăit numai după placul inimii. Îți zic doar ce-am făcut eu pentru o zi ca asta. Ieri am pus capul pe pernă spre 2 dimineața și nu pentru că am văzut 4 episoade din „Orange is the new black” (o nouă dependență de care am prea puțin timp), ci pentru că m-am străduit să înghesui în ziua de ieri tot ce am vrut să scot din cea de azi.

Vinerea dinainte de relaxare 

Astfel că, după program, am cutreierat străzile și mi-am pregătit rubrica de Moda străzii pentru două săptămâni de acum încolo, ca să stau liniștită. Apoi am trecut prin Mega și-am luat cele necesare ca să nu mai fac un drum în dimineața asta. Și abia când am ajuns acasă a început distracția adevărată: curățenie completă, făcut ordine printre haine, schimbat așternuturi, treburi rezervate pentru weekend, în mod normal. Un zombie cred că ar fi avut mai multă energie decât mine la final de zi, după toate astea. Dar cine și-a petrecut dimineața ca o pisică răsfățată? 😀

Așa-i la mine – mereu trebuie să trag ceva mai tare pentru ce-mi doresc, chiar și când vine vorba de a câștiga o zi complet liberă. Iar diminețile de sâmbătă merită, fără doar și poate, toată osteneala.

 

Corina Zorzor

Street photography freshly made in Bucharest and above.

Related Posts